Ikäraja: 7
Pituus: 86 min

Katso traileri

Pertsa ja Kilu

TAAVI VARTIAN KOKO PERHEEN SEIKKAILUELOKUVA!

Kotkan pankki ryöstetään ja samoihin aikoihin katoaa arvokas huvijahti. Kun ryöstäjä yrittää päästä Tukholmaan tyttöystävänsä kanssa, joutuu hänen ohjastamansa huvijahti myrskyyn ja ajautuu karille. Ryöstösaalis painuu pohjaan jahdin mukana.

Paikalle osuu kaksi poikaa, Pertsa ja Kilu, jotka pelastavat pariskunnan merestä. Totuus alkaa valjeta pojille vasta heidän kuullessaan ryöstöuutisesta. He ovat tietämättään pelastaneet pankkirosvon. Alkaa vauhdikas ja jännittävä kilpajuoksu, kun Pertsa ja Kilu yrittävät etsiä uponneen huvijahdin, ja samaan aikaan pankkirosvo yrittää päästä nostamaan saaliin meren pohjasta. Myös poliisi jäljittää roistoa ja huvijahtia, joten kamppailu aikaa vastaan on käsin kosketeltava.
Varsinkin Pertsalle jahdin löytämisestä tulee elämäntehtävä – perhe on taloudellisesti ahtailla ja muutto Imatralle edessä, mutta pankkiryöstöön liittyvistä vihjeistä ja huvijahdista luvattu palkkio voisivat olla ratkaisu kaikkeen.

Pertsa ja Kilu ottavat myös ystäväpiirinsä avuksi suoriutuakseen tehtävästä – he perustavat pelottoman joukkion ”Viimeiset kaanit”. Kaaniin kuuluu niin poikia kuin tyttöjäkin.

Pertsa kehittää toinen toistaan uskaliaampia keksintöjä, ja mm. kotikutoinen lentokone ja erilaisista irtotavaroista rakennettu sukellusvene auttavat tehtävän ratkaisemisessa. Keskeisenä teemana on Pertsan ja Kilun keskinäinen ystävyys ja luottamus, joka joutuu hetkittäin lujille, mutta tuo kuitenkin lopulta voiton.

Kirjailija Väinö Riikkilän luomien hahmojen ympärille toteutetaan täysverinen ja ajaton seikkailuelokuva. Se on täynnä oivalluksia, mielikuvituksen vimmaa, jännitystä ja riemua. Ystävyys ja pelko sen rikkoutumisesta on temaattisesti myös vahvasti läsnä ja tekee elokuvasta pohjimmiltaan syvältä koskettavan kertomuksen.

Ohjaus: Taavi Vartia
Käsikirjoitus: Taavi Vartia
Näyttelijät: Pertsa - Olavi Kiiski
Kilu - Oskari Mustikkaniemi
Liisa - Mimosa Willamo
Suokko - Elias Westerberg
Rikosetsivä Paavola - Hannes Suominen
Johtaja Ritavuori - Veeti Kallio
Kilun äiti - Elsa Saisio
Kilun isä - Ville Myllyrinne
Pertsan äiti - Anu Sinisalo
Pertsan isä - Turkka Mastomäki
Diileri-Jere - Joonas Vartia
Pirkko - Sara Vänskä
Iikka - Robin Haapasalo
Väinö - Totti Puro
Topi - Jesse Tokola
Vappu - Ellen Hölttä
Kerttu - Hilma Huovinen
Tuottajat - Wille Lehtovaara ja Johanna Kunttu

ENSI-ILTA 14.7.2021