Näytelmästä
Hyvä tietää
Ajo-ohje
Näyttelijät
Pandemiainfo asiakkaille
Aiemmat näytelmät

Näyttelijät

JOOSE MÄENPÄÄ

Eemeliä näyttelevälle 13-vuotiaalle Joose Mäenpäälle ovat harrastuksista tutuksi tulleet niin tanssi- kuin teatterilavatkin. Myös Taaborinvuori on nurmijärveläiselle nuorelle tuttu paikka, sillä hän on näytellyt Taaborilla sekä Teatteri Pikkukivessä että Kivi-juhlien näytelmissä.

NIILO RAUTPALO

Espoolainen Niilo Rautpalo nähdään tänä kesänä Eemelinä. 15-vuotias Niilo on harrastanut jo useamman vuoden musiikkiteatteria ja kuorolaulua, ja hän on näytellyt muun muassa ShedHelsingin joulumusikaaleissa, sekä Vuohensaaren kesäteatterissa Myrskyluodon Maijassa.

EMILIA KANGASLUOMA

9-vuotias Emilia Kangasluoma on esiintynyt pienestä pitäen yleisölle laulaen, soittaen ja tanssien. Vantaalainen Emilia harrastaa pianonsoittoa ja balettia, ja hän hurmaa näyttämöllä tänä kesänä Pikku-Iidana.

JUSTIINA SYRJÄNEN

Haminalainen Justiina Syrjänen on harrastanut viulunsoiton ja laulun lisäksi musiikin säveltämistä ja sanoittamista, kansantanssia ja piirtämistä. 10-vuotiaalle Justiinalle näytelmäkokemusta on kertynyt koulunäytelmistä, ja nyt hänet nähdään näyttämöllä valloittavana Pikku-Iidana.

MARITA TAAVITSAINEN

Koko kansan rakastamalle Marita Taavitsaiselle Taaborinvuori on tuttu paikka jo usean vuoden ajalta. Hänet on nähty Taavi Vartian ohjauksessa näytelmissä Peter Pan, Heinähattu ja Vilttitossu ja Rubensin veljekset sekä Tuhkimo, ja Maritan matka Taaborilla alkoi jo vuoden 2013 Vaahteramäen Eemelissä, jossa hän näytteli Piika-Liinaa. Maritalla on kokemusta myös muista kesäteattereista ja jo uransa alkutaipaleella hän esiintyi mm. Kotkan teatterissa, laulunäytelmässä, joka kertoi Harmony Sisterseistä. Vuoden 1995 Tangokuningattareksi valitun Maritan nousu tähtitaivaalle tapahtui lopullisesti jo vuonna 1998, kun jättihitti Andre voitti Syksyn Sävelen.

Marita Taavitsainen on palkittu Vuoden naissolistin Emma -palkinnolla ja ansiolistalta löytyy myös Iskelmä Finlandia ja Suomen Euroviisu -ehdokkuudet. Marraskuussa 2016 Marita sai Kullervo Linnan Säätiön palkinnon.

Nyt Marita palaa tutun näytelmän ja lavan äärelle näytellen Eemelin äitiä Almaa. 

- Ihanaa päästä jälleen kesällä Taaborille! On myös upeaa palata taas Eemelin maailmaan Taavin johdolla, kuten jo muutama vuosi takaperin. Ja on hauska lähestyä tarinaa tällä kertaa äidin roolista - viimeksi kun seikkailin lavalla Liinana!

VEETI KALLIO

Veeti Kallio on hurmannut ja hauskuuttanut yleisöä Taaborilla jo useampina kesinä. Hänet on nähty Kapteeni Koukkuna Peter Panissa, ja Don Alejandrona Kaikkien aikojen Zorrossa. Veeti on myös näytellyt mm. Q-teatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa, Tampereen työväenteatterissa, Turun kaupunginteatterissa sekä Uuden Iloisen Teatterin musiikkikabareissa. Veeti & The Velvets a cappella -yhtyeestä tunnetuksi tullut Veeti on tehnyt näyttelijäuran lisäksi pitkän uran laulajana, ja hänet nähtiin myös vuoden 2018 Mamma Mia! -musikaalin Samina. 

Tänä kesänä Veeti palaa jälleen Taaborin lavalle ja näyttelee Eemelin ankaraa, mutta pohjimmiltaan kilttiä isää Anttonia. 

 - Olen koko ikäni odottanut, että pääsen huutamaan lavalla "Eeeemeliii!", ja viimein se kesä koitti. Mahtavaa!

SUVI HURME

Tamperelaiselle Suville tämä Eemeli-kesä Taaborilla on ensimmäinen kosketus sekä Taaborin kesäteatteriin että Nurmijärveen. Kesäteatteria Suvi on tehnyt mm. Kirjurinluodossa Porissa, Jyväskylän Laajavuoressa sekä Tampereella Tampereen Komediateatterissa. Suvin valmistuttua Suomen Teatteriopistosta tie vei mm. Yleisradion Uusi Päivä-tv sarjaan, jota kuvattiin peräti kahdeksan vuoden ajan Tampereella. Sarjassa toimi myös Vihreät Valot -niminen bändi, jonka toinen solisteista Suvi oli. Hauskana faktana kerrottakoon, että Suvin ihka ensimmäinen rooli kesäteatterissa oli Eemeli metkuilee näytelmässä Pikku-Iida!

Tänä kesänä, hieman Iidan muotista pois kasvanut Suvi näyttelee Piika-Liinan roolin Taaborin kesäteatterissa.
- Ihana päästä tekemään tälläistä klassikkoa! Musiikki ja hahmot ovat mukaansatempaavia ja uskon että varsinkin laulut tulevat soimaan vielä useamman viikon yleisön (sekä työryhmän) päässä! Koko työryhmä tuntuu todella mukavalta ja vaikka ensimmäinen kesä mulla Taaborilla, niin tuntui tervetulleelta hypätä Taaborin tekijäkonkareiden matkaan mukaan!

NORA LÖFVING

Nora Löfving nähdään Taaborinvuorella jo neljättä kertaa. Kesällä 2017 Nora näytteli Heinähattu ja Vilttitossu -näytelmässä Halise Alibullenin roolin, 2018 Nora nähtiin Peppi Pitkätossussa kolmessa roolissa: opettajana, Tommin ja Annikan äitinä ja sirkustaiteilijana. Kesällä 2019 Nora näytteli Tuhkimossa äitipuolen roolin.

Monenlaiset estradit ovat tuttuja Noralle jo teinivuosista. Hän aloitti show-elämän muotinäytöksissä ja mainoksissa, oli mukana kabareessa ja kokeili siipiään Pariisissakin. Hän teki pitkään työtä Taavi Vartian kanssa saatuaan Titti Kilapan roolin MTV3:n tv-sarjassa Samaa sukua, eri maata. Hän näytteli Vartian ohjauksessa myös YLE:n kuuluisassa sarjassa Pertsan ja Kilun uudet seikkailut. Noran laajaan kokemukseen kuuluvat juontajan tehtävät erilaisissa tapahtumissa ja virtuaalilähetyksissä. Tuttuja ovat myös oopperan näyttämöt taustanäyttelijänä. Viime vuosina hän on estradiesitysten lisäksi vieraillut näyttelijänä useissa tv-sarjoissa, mm.Sykkeessä, näytellyt Takaisin valoon -draamadokumenttielokuvassa, sekä tehnyt lukuisia töitä ääninäyttelijänä.

Nyt Nora nousee Taaborin lavalle Pöperö-Maijan ja kertojan roolissa.
- Ihanaa päästä taas Taaborinvuoren kesäteatterin ihastuttavaan ympäristöön ja tunnelmaan! Vaahteramäen Eemelin tarinat on meille monille tuttuja lapsuudesta, ja olen todella iloinen kun saan olla mukana näytelmässä. Odotan innolla yhteistyötä Taavin ja koko työryhmän kanssa!

JOONAS VARTIA

Renki-Aatuna nähtävä Joonas Vartia on Taaborilta tuttu jo lukuisien vuosien ajalta. Joonas on kokenut kesäteatterin tekemisen riemua ja haasteita niin kulissien takana kuin yleisön edessäkin. Hän on toiminut muun muassa lavastusassistenttina, tuottajana sekä näyttelijänä. Kesän 2015 Zorro-näytelmässä hänet nähtiin Kapteeni Loven roolissa ja vuonna 2017 Joonas hurmasi herttaisen Konstaapeli Isonavan roolissa näytelmässä Heinähattu ja Vilttitossu. Hänet on nähty myös näytelmissä Peppi Pitkätossu ja Tuhkimo, ja olipa hän mukana myös vuoden 2013 Vaahteramäen Eemelissäkin tarkuvaras Varpusen roolissa! Myös tv-Sarja Sykkeessä Aleksi Mäkelän ohjaamalla 4. kaudella, hänen roolinsa Nuutti Kinnusena herätti ihastusta.

- On mahtavaa viettää jälleen kesä luonnon keskellä Taaborilla ja päästä mukavan työryhmän seurassa arkea karkuun Eemelin maailmaan.

MINNA LINDBERG

Minna Lindberg näyttelee Eemelissä nauru-akkaa, rouva Ruustinnaa, kuuluttajaa sekä parrakasta naista.

Minna on kotkalainen Karhulan Työväennäyttämön jäsen ja harrastanut teatterin parissa yli parivuosikymmentä sekä näyttämöllä, että taustavoimana esim. tuottajana. Minna toimii työväennäyttämön puheenjohtajana neljättä vuotta.

Minna on näytellyt aiemmin muutamassa roolissa Kyminlinnan kesäteatterissa mm. 2000-luvun taitteessa Tukkijoella näytelmän Kristiinan ja Kulkurin Valssin Katariinan roolit. Viimeisin kesäteatteri rooli on vuodelta 2017 Antti Hopian Eino Leino farssissa ”sulle nauran neiti kesäheinä”, jossa Minna hauskuutti yleisöä ”kuoleman” roolissa. Kesäteatterin lisäksi Minna on saanut kokeilla pienesti näyttelemistä myös tv-kameroiden edessä Pertsa ja Kilu tv-sarjassa poliisilaitoksen sihteerikön Linda Tattisen roolissa sekä tuoreessa Pertsa ja Kilu elokuvassa kapteeni Ritavuoren vaimona.

- Upeaa päästä tämän mahtavan jengin kanssa näyttämölle ja ensikertaa Taaborinvuorelle. Tämä on ainutlaatuinen kesä, kun näyttelemme samalla ryhmällä sekä Taaborin upeassa kesäteatterissa, että historiallisten vallien suojissa Kyminlinnan kesäteatterissa.

KALLE RUUSUKALLIO

Kalle Ruusukallio on tamperelainen muusikko-näyttelijä, joka on valmistunut teatterikapellimestariksi Royal Conservatoire of Scotlandista. Hän on näytellyt ja tehnyt musiikkia mm. Ylen Uusi päivä -sarjassa, juontanut YleX:llä ja työskennellyt erilaisissa teatteriproduktioissa. Kalle keikkailee monenlaisissa kokoonpanoissa äänijäntein ja erilaisin soittimin. Tulevana syksynä hänet voi nähdä Helsingin kaupunginteatterissa Lilla Teaternin lavalla Once-musikaalissa. Eemelissä Kalle hyppää muusikon roolistaan myös Rovastin, Poliisin ja Hienon herran kenkiin.

- Pitkän esiintymistauon jälkeen on ihanaa avata hanat Eemelin porukan kanssa ja nauttia taas siitä, että pääsee yleisön eteen Tässä saa monena olla, ja tykkään siitä valtavasti!

OLIVER VARTIA

Oliver Vartia nähdään taskuvaras Varpusen roolissa. Aiempaa kokemusta näyttelemisestä Oliver on kerryttänyt Taaborin kesäteatterissa näytelmässä Peter Pan, jossa hän näytteli kadonnutta poikaa.